24 Haziran 2009 Çarşamba

turistlere turk yemekleri dersi

Antalya`nin Alanya ilçesinde yasayan yabancilar, Türk yemekleri hazirlama kursu aliyor.||Alanya`da restoran isletmeciligi yapan asçi Çaglar Isözen ve Alman uyruklu esi Beate Isözen, her hafta Cuma günleri yabancilara yönelik ücretsiz Türk yemekleri kursu düzenliyor.||Kurs öncesi semt pazarlarini gezen yabancilar, sebzelerini satin alarak kursa getiriyor. Isözen çiftinin anlattiklarini dikkatle dinleyen ve not alan yabanci kursiyerler, kendi elleriyle yemek pisirip, yiyor.||Kursa katilanlardan Hollandali Joss Van Meel, esi Manuel`le birlikte Alanya`yi 15 yil önce tanidiklarini, 6 yildir da ayrilmadiklarini kaydetti. Türk yemeklerinin çok güzel ve lezzetli oldugunu anlatan Meel, sunlari söyledi:||``Hollanda`ya hiç gitmiyoruz. Alanya bizim birinci adresimiz oldu. Kendi yemeklerimizi birakip, Türk yemeklerine yöneldik. Esim Manuel ile birlikte 5 yildir Türk yemekleri kursuna katiliyoruz. Su ana kadar 200`e yakin meze ve Türk yemegi ögrendik. Hollanda`dan bizi ziyarete gelen arkadaslarimizi Türk yemekleri ile agirliyoruz ve çok begeniyorlar. Ögrendigim tüm yemek tariflerini kitap haline getirecegim. Hollanda`da Türk yemeklerini tanitacagim.``||Manuel Van Meel ise, Türk yemekleri arasinda en çok ``Imam Bayildi`` yemegini sevdiklerini belirtti.||Çaglar Isözen ise, yabancilarin Türk yemeklerine merakli oldugunu vurgulayarak, ```Alman, Hollandali, Amerikali, Norveç ve Iskandinav ülkelerinden yaklasik 150 yabanciya Türk yemekleri yapmayi ögrettik. Her hafta Cuma günleri, meze ve bir ana mönü ele aliyoruz`` dedi.

Yemek Üretim Makinalari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder